Finalist Blow By WMC!

Dweilorkest de Flierefluiters uit Sassenheim is donderdag 16 juli te zien bij de uitzending van de finale van Blow by WMC. De 15-koppige band heeft zaterdag 11 juli een bezoek gebracht aan de Music Dome in Kerkrade waar een live set van 30 minuten is opgenomen. Vier andere orkesten deden dit ook, en a.s. donderdagavond 18:00 uur is de uitzending van de live optredens.

Blow by WMC is een initiatief van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Blaasorkesten in alle soorten en maten konden zich opgeven voor Blow by WMC. Een bijzondere ‘strijd’ dus met als bijzondere trofee: een optreden tijdens het prestigieuze Woodstock der Blasmusik in Oostenrijk. Het evenement leek in de coronatijd een stille dood te sterven, maar niets is minder waar. Het evenement werd omgetoverd tot een livestream event. Nadat bekend werd dat muziekgroepen vanaf juni weer mochten repeteren werden alle instrumenten afgestoft en is in zeer korte tijd gewerkt naar een 30 minuten durende feestset. Die set is 11 juli opgenomen in Kerkrade. Geheel met inachtneming van de RIVM richtlijnen zijn de Flierefluiters naar Zuid-Limburg gereisd. Ze hebben een optreden gegeven wat met professioneel beeld, geluid, en live-regie is opgenomen. Maar liefst 8 camera’s hebben gezorgd voor een ontzettend gaaf beeld van het optreden van het Sassenheimse orkest.

Donderdagavond 16 juli vanaf 18:00 uur zijn de live optredens van alle deelnemers te zien via www.blowbywmc.nl/finale. De Flierefluiters zijn te zien vanaf 20:25 uur. Een bijzondere avond, want de andere deelnemers zijn bands in de categorieën Balkan, Jazz/Funk en Böhmisch Mährisch. Een zeer verrassende avond dus met voor ieder wat wils. Als enige dweilorkest hebben de Flierefluiters het geschopt tot de finale, en daar zijn ze trots op! De winnaar van de strijd wordt bepaald door een jury en deels door stemming van het publiek. Stemmen kan donderdagavond 16 juli na afloop van de livestream, van 21:30 tot middernacht. Helpen jullie de Flierefluiters richting Oostenrijk? Stem donderdagavond via blowbywmc.nl/finale. Alvast bedankt en veel kijkplezier!