De Flierefluiters winnen blaaskapellenfestival Katwijk

Zaterdag 25 augustus is dweilorkest de Flierefluiters uit Sassenheim winnaar geworden van Blaaskapellenfestival Katwijk aan den Rijn. Naast het erepodium op het muzikale vlak, ging als klap op de vuurpijl ook de publieksprijs naar de Flierefluiters. Dubbele winst dus voor de 16 mannen uit Sassenheim! Het was het tweede optreden in Katwijk binnen 2 weken, want op 11 augustus werd al meegedaan aan de Flowerparade door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk.

 Foto; ‘Dweilorkest de Flierefluiters wint festival Katwijk’. Foto; Maaike Makkus.
 

Maar liefst 15 dweilorkesten uit het hele land deden mee aan het blaaskapellenfestival in Katwijk aan den Rijn, wat jaarlijks georganiseerd wordt. Elk orkest gaf vier optredens verspreid over de druilerige middag. Ook de Flierefluiters ontkwamen niet aan een bui tijdens hun optredens. Desalniettemin bleven de Sassenheimers enthousiast  en bleef het publiek ook in de regen kijken en luisteren naar het orkest.

Zowel de muzikale jury als de publieksjury gaf het hoogste puntenaantal aan de Flierefluiters. Tijdens de prijsuitreiking werden enkele citaten van de jury benoemd; “Muzikaal zit het super strak in elkaar”, “het enthousiasme straalt er vanaf”, en “leuke interactie met het publiek!”. Bandmanager Sven de Koster: “Dat zijn natuurlijk mooie berichten om te horen! Deze dubbele winst laat zien dat we muzikaal en qua uitstraling nog steeds op het goede pad zitten, en daar genieten we van”.

Eerder dit jaar werd deelgenomen aan het dweilfestival in het Zeeuwse Hulst. Ook daar wonnen de Flierefluiters. Het derde dweilfestival dit jaar is op zaterdag 6 oktober in Sneek. Verder staan op de agenda o.a. optredens in de feesttent in Sassenheim op vrijdagavond 21 september, bij de 3 oktoberfeesten in Leiden en tijdens een muzikale avond in het Brabantse Rijen. Het succesvolle festival ‘Blazen aan de Haven’, wat het orkest in juni 2017 voor de eerste maal organiseerde op de Oude Haven in Sassenheim, zal in 2019 weer een vervolg krijgen.