De Flierefluiters winnen Dweildag Hulst

Dweilorkest de Flierefluiters uit Sassenheim is op zondag 27 mei winnaar geworden van Dweildag Hulst. De jury in de Zeeuwse vestingstad gaf de meeste punten aan de Flierefluiters, waardoor de wisselbokaal meegenomen mocht worden naar Sassenheim.

‘Feeststemming bij de Flierefluiters na winst bij Dweildag Hulst’. Foto; Bram van Dijk.

 

In totaal deden 20 orkesten mee aan het dweilfestival, waarvan zes orkesten om de punten streden in de wedstrijdklasse.  De Flierefluiters verzorgden vier optredens voor de jury en het toegestroomde publiek. Daarbij werd een afwisselend repertoire gebracht met muziek van onder andere Het Goede Doel, Gipsy Kings, Pharell Williams en Elvis Presley. De warmte bracht veel toeschouwers naar het centrum van Hulst, waardoor de muzikanten de interactie met het publiek goed konden opzoeken. De optredens werden dan ook een muzikaal feestje; de Flierefluiters op hun best.

Het 16-koppige Sassenheimse orkest kwam aan het einde van de middag als hoogst genoteerde orkest uit de bus. Toch wel een verrassing, want de concurrentie was zeker aanwezig. De orkesten ‘Toeter nog maar één’ uit Harderwijk en de ‘Koetillers’ uit Noordwijkerhout maakten de top 3 compleet.

De agenda van de Flierefluiters brengt weer voldoende uitdaging de rest van dit jaar. Naast dit festival staan later dit jaar ook de dweilfestivals in Katwijk en Sneek nog op het programma, evenals de Bloemencorso in Rijnsburg en diverse bruiloften en privé-feestjes. Het succesvolle festival ‘Blazen aan de Haven’, wat het orkest in juni 2017 voor de eerste maal organiseerde op de Oude Haven in Sassenheim, zal in 2019 weer een vervolg krijgen. De Flierefluiters boeken? Dat kan! Check de kolom aan de rechterkant van de site voor de contact gegevens!