Blazen aan de haven – 17 juni 2017

Blazen aan de Haven! Een nieuw evenement in Sassenheim met live muziek van dweil- en feestorkesten. Blazen aan de Haven wordt georganiseerd door De Flierefluiters uit Sassenheim en Stichting Horeca Sassenheim en zal haar eerste editie beleven op zaterdag 17 juni 2017 vanaf 16:00 uur op de Oude Haven. Gezelligheid gegarandeerd dus! Er komen 7 orkesten uit het hele land, dus zorg dat je erbij bent. De toegang is gratis dus je hoeft geen kaartje te regelen. Tot dan!

Twijfel je nog over komende zaterdag? Na dit filmpje niet meer! 😊 Blazen aan de Haven, zaterdag 17 juni vanaf 16:00 uur aan de Oude Haven in Sassenheim! Gratis toegang, top-orkesten en reuze gezellig 👍

Geplaatst door De Flierefluiters Sassenheim op maandag 12 juni 2017

Orkesten:

Toontje Ongeregeld

Toontje Ongeregeld uit Winterswijk! Exact een week geleden wonnen ze op Hemelvaartsdag het prestigieuze Dweilorkestendag in Groenlo. We zijn blij dat we de kersverse kampioen mogen verwelkomen bij Blazen aan de Haven! Je treft Toontje Ongeregeld niet alleen op festivals maar zeker ook op bruiloften, (Kerst)markten, sportwedstrijden en ga zo maar door. Verrassende nummers en eigen geschreven arrangementen zorgen ervoor dat de luisteraar een uniek optreden voorgeschoteld krijgt. Plezier en muzikaliteit staan voorop voor deze 19 jonge muzikanten en dat zorgt altijd voor een feestje!

De Contactpuntjes

De Contactpuntjes uit Breda. Vorig jaar wonnen de Contactpuntjes het dweilfestival in Katwijk, en we wilden ze mede daarom graag uitnodigen. Deze mannen zijn zo’n 36 jaar geleden gestart met het orkest. In de loop der jaren hebben ze een gevarieerd en verrassend repertoire opgebouwd. Aan diversiteit geen gebrek! Bij Blazen aan de Haven zullen de Contactpuntjes, net als de andere orkesten, 2 keer een optreden verzorgen, leuk!

Valse Loch

Dweilorkest Valse Loch uit het Achterhoekse Beltrum is een begrip in dweilorkerstenland!  Een top orkest die naast haar vrolijke muziek het publiek op een enthousiaste manier weet te vermaken. Een dorpsfeest, carnaval, kermis of een braderie, Valse Loch maakt van iedere locatie een feestpaleis. Ook tijdens dweilkampioenschappen liet Valse Loch haar kwaliteiten horen. Ze werden meerdere malen Nederlands kampioen en vele publieksprijzen gingen naar dit 22 koppige dweilorkest. Ook wat
te vieren, haal dan dweilorkest Valse Loch in huis!

De Blaasknarren

De Blaasknarren uit Leidschendam, een feestkapel met zo’n 21 leden. Het orkest werd opgericht in 2002 als onderdeel van Stompcity Music, dat drie jaar eerder van start ging met Feestkapel De Blaasbalgen. De Blaasknarren bestaan dit jaar dus 15 jaar wat in oktober wordt gevierd. De Blaasknarren is anders dan de naam doet vermoeden niet louter een verzameling lieden op leeftijd, maar een groep spontane, enthousiaste muzikanten van jong tot wat ouder. Uit die bonte samenstelling put De Blaasknarren juist zijn charme. Die wordt onderstreept door het brengen van verrassende muziek met fraai vormgegeven arrangementen. We zijn benieuwd, zaterdag 17 juni kunnen we De Blaasknarren aanschouwen bij Blazen aan de Haven!

RODL

Rodl is een klein dorp in het mooie Oostenrijk, gelegen op enkele kilometers afstand van de stad Linz aan de Siedlung Brandstätter See. Nu vraagt u zich natuurlijk af wat de Nederlandse band Rodl verbindt met dit dorp in Oostenrijk. Het antwoord hierop is simpel: helemaal niets. Rodl staat voor het “Rondje Op De Lip” waaraan een muzikant die een koperinstrument bespeelt te herkennen is als deze net klaar is met spelen.
De band Rodl is ontstaan uit een groep vrienden die samen muziek wilden maken. Inmiddels is Rodl een flinke groep muzikanten die bij elkaar zijn geraapt uit verschillende harmonieën, fanfares, carnavalskapellen en bands uit Rijen, Gilze en Oosterhout, met het gezamenlijke doel om vooral gezellig en ontspannen muziek te maken.

De Stropers

De Stropers uit De Zilk. Eigenlijk het enige bandje uit de directe omgeving. Deze 17 muzikanten uit De Zilk bestaan al sinds 1978 en zijn graag geziene gast op festivals, rondom carnaval (in De Zilk en Noordwijkerhout natuurlijk) en op feestjes. Van happy hardcore tot carnavalskraker, voor elk evenement hebben ze het juiste repertoire!

Dùbent

Dùbent, een feestband/swingorkest uit Veghel en omstreken dat sinds 2006 elk suf partijtje omtovert tot één groot feest. De jonge muzikanten staan bekend om hun enthousiasme en muzikaliteit. Met een gemiddelde leeftijd van 24 weet Dùbent wat feesten is. Het repertoire is gevarieerd, het swingt namelijk van The Beatles naar Tina Turner en van Guus Meeuwis naar Bruno Mars. Door dit breed repertoire is er voor ieder wat wils! Dit repertoire hebben de jonge muzikanten vaak ten tonele gebracht. Na veel gespeeld te hebben op menig kapellenfestival werd Dùbent in 2012 zelfs Nederlands Kampioen Dweilorkesten en speelde ze afgelopen jaar bij de Tour de France! We verwelkomen ze met veel plezier bij Blazen aan de Haven.